Bikubenfonden og Jacob Gade Legatets Instrumentfond

Københavns Musikskole lejer instrumenter ud til egne elever (læs mere her)

Desuden kan elever fra hele landet, der går på den specielle talentlinie søge Bikubenfonden og Jacob Gade Legatets Instrumentfond.

tl_files/themes/musikskolen_web/instrumentfonden.jpeg

Der kan løbende ansøges om leje af instrumenter (Se nedenstående oversigt).

Alle blæseinstrumenter er fra Yamaha Music Corp., Japan Strygerinstrumenterne er importeret af Instrumentfonden fra Kina.

Instrumentfonden hører under Jacob Gades Legat og med direkte reference til Bikubenfonden af 1989 (Bikubenfonden), der fra starten blev den egentlige sponsor for Instrumentfonden.

Instrumentfonden til udleje af blæser- og strygeinstrumenter har eksisteret siden 2006, og er etableret specifikt med henblik på at hjælpe unge musiktalenter.

Instrumentfonden ser det som sin opgave at indkøbe og udleje instrumenter, der er relativt dyre i anskaffelse, til en primær brugerkreds af helt unge i alderen fra 12 til 18 år, og således ikke til konservatorieelever.

Instrumentfonden er dermed med til at afhjælpe den såkaldte ”fødekædeproblematik”.

Fordelingsudvalg. Et udvalg bestående af solofløjtenist Toke Lund Christiansen, formand, Kgl. koncertmester Michael Malmgreen, musikskoleleder Ebbe Lund Nielsen (Københavns Musikskole og MGK) samt musikskoleleder Martin Gade (Holstebro Musikskole og MGK) står for fordelingen af de disponible instrumenter.

Leje. Instrumenterne udlejes for en 2-års periode med mulighed for forlængelse. Brugeren betaler en årlig leje på kr. 828, som indbetales til Instrumentfonden på Fynske Bank konto: 6850-1061540. Brugeren er i tilfælde af instrumentets bortkomst eller beskadigelse forpligtet til at betale en selvrisiko på kr. 2.000 (inkl. moms).

Vedligeholdelse. Alle instrumenter er tilknyttet en vedligeholdelses- og serviceordning, således at det enkelte instrument vederlagsfrit kan gennemgå et årligt eftersyn med justering etc.

Ansøgningsfrist: Løbende

Ansøgningsskema som pdf: (klik her)

Ansøgningen sendes til: Instrumentfonden, c/o Københavns Kommunes Musikskole, Staldgade 29, 1699 København V Indscannet pdf-ansøgning med underskrift sendes til: musikskolen@kk.dk